ФIТOДИЗAЙН В IНТEP’ЄPАХ ЗАКЛАДІВ ГРОМАДСЬКОГО ХАРЧУВАННЯ: ВIТЧИЗНЯНІ ТA ЗAКOPДOННІ ПPAКТИКИ

Автор(и)

  • Ю.Р. Петровська Національний університет «Львівська політехніка» https://orcid.org/0000-0001-8519-7065
  • В.Р. Зубанова Національний університет «Львівська політехніка»

DOI:

https://doi.org/10.33042/2311-7257.2023.109.1.1

Ключові слова:

дизайн інтер'єру, фітодизайн, вертикальне озеленення, інформаційне моделювання, контейнерне озеленення, фіто стіни, рослини, заклади громадського харчування

Анотація

Розкрито тему використання засобів фітодизайну в інтер'єрах закладів громадського харчування. Проаналізовано сучасний світовий досвід у проєктування інтер’єрів, а також розвиток фітодизайну у вітчизняній практиці, сформульовано спільні та відмінні риси. Охарактеризовано переваги та недоліки вертикального озеленення в дизайні інтер’єру ресторанів. Виокремлено функції фітодизайну в інтер’єрах закладів громадського харчування та окреслено підбір рослин для формування вертикального озеленення в інтер’єрі даного типу закладів.

Біографії авторів

Ю.Р. Петровська, Національний університет «Львівська політехніка»

кандидат архітектури, доцент кафедри дизайну та основ архітектури, Інституту архітектури та дизайну

В.Р. Зубанова, Національний університет «Львівська політехніка»

студентка Інституту архітектури та дизайну

Посилання

Yakovets I. O., Kapitan R .B. Do pytannya ekolohichnoho proyektuvannya zakladiv hromadsʹkoho kharchuvannya. Materials of the VI International Scientific and Practical Conference «Ecology of Art: Discourse of Perspectives». Kherson, 2020. P. 122-123.

Bilorus M. O., Serenko A. A. Fitodyzaynu u restoranakh. Abstracts of reports of the VII All-Ukrainian Student Scientific Conference «Hotel, restaurant and tourist business: realities and prospects». Kyiv, 2021. P. 273-274.

Oleshko O. P., Petrovska Yu. R. Phytodesign as a mean of greening and a detailed of the subject-spatial environment. Problems of the theory and ictopia of the architecture of Ukraine. Vol. 20. Odesa, 2020. C. 249-258.

Oleshko O. P., Petrovska Yu. R. Art-compositional landscaping as means of expression in the space of the city. Modern problems of architecture and urban planning: scientific and technical collection. Vol. 56. Kyiv, 2020. P. 256-265.

«PUR PUR» brunch cafe. LEOD`UK DESIGN, 2018. URL: https://leoduk.com.ua/ua/purpur/

NĂM. Modern Vietnamese Cuisine. YOD group. URL: https://yoddesign.com.ua/ua/works/nam-modern-vietnamese-cuisine/

Emerald restaurant in Lviv. Archchannel online publication. URL: https://archchannel.com/restoran-smarahdovoho-koloru-u-lvovi

Bachevsky restaurant, Lviv. Photos. URL: https://baczewski.virtual.ua/ua/photo/

Segev Kitchen Garden. Yaron Tal. Hod hasharon. Israel.2015. URL: https://www.archilovers.com/projects/164501/segev-kitchen-garden.html

RH Yountville. The Gallery in Napa Valley. URL: https://yountville.com/blog/directory_listing/restoration-hardware/

Kaуu Kaуu Restaurant. W Office. URL: https://www.archdailу.com/916789/kaуu-kaуu-restaurant-w-office

Petrovska Yu.R. Interior design of theme restaurants as a component of the course design of students majoring in design. Scientific bulletin of construction. Vol. 108, №1. Kharkiv, 2022. P. 12-17.

Dereza O.O., Nosova N.V. The role of decorative and applied art in the interior. Scientific bulletin of construction. Volume. 8, №1. Kharkiv, 2017. P. 28-32.

Sharlai E. V. Innovative methods of vertical greening of architectural objects. Scientific bulletin of construction. Volume. 91, №1. Kharkiv, 2017. P. 5-11

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-12-05