ІНТЕНСИФІКАЦІЯ ОЧИЩЕННЯ ВИКИДІВ ДРІБНОДИСПЕРСНОГО ПИЛУ КАКАО З ДОПОМОГОЮ ПОПЕРЕДНЬОЇ ІОНІЗАЦІЙНОЇ ОБРОБКИ
Ключові слова:
викиди кондитерського виробництва, дрібнодисперсні частинки какао, штучна іонізація, попередня обробка, ефективність очистки, технологічні параметриАнотація
В експериментальних дослідженнях визначено ефективність впливу штучної іонізації пилового потоку какао на підвищення ефективності подальшого очищення цих викидів пилоочисними установками. Показано, що іонізація суттєво зменшує концентрацію електронейтральних частинок какао. Встановлено оптимальні технологічні параметри інтенсифікації уловлювання РМ2,5 та РМ10 какао за допомогою попередньої іонізації пилу. Доведено, що цей метод дозволяє знизити концентрацію РМ10 какао в атмосферному повітрі за межами СЗЗ кондитерських підприємств до нормативно-допустимого рівня.
##submission.downloads##
Опубліковано
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2024 Науковий вісник будівництва

Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.