ХАРАКТЕРИСТИКИ СТІЧНИХ ВОД, ЩО УТВОРЮЮТЬСЯ НА ПІДПРИЄМСТВАХ ЦПП З ПЕРЕРОБКИ МАКУЛАТУРУ ПІСЛІ ЗАСТОСУВАННЯ ДЕІНКІНГУ

Автор(и)

Ключові слова:

переробка макулатури, стічні води, завислі речовини, органічні забруднення, ферментний деінкінг, хімічний деінкінг

Анотація

В роботі визначено дисперсні та технологічні властивості завислих часток, що забруднюють стічні води виробництва паперу з макулатури при використанні різних видів деінкінгу макулатурної пульпи. Порівнювали гідрохімічні показники забруднення стічних вод та властивості завислих часток, що утворюються після хімічного та ферментного деінкінгу. Встановлено, що для проведення деінкінгу макулатурної пульпи найбільш екологічно безпечним, щодо впливу на технологію біологічної очистки утворюваних стічних вод та техногенне вантаження на природне середовище є ферментний метод. Він порівняно з хімічним зменшує навантаження стічних вод на очисні споруди за органічними речовинами на 50%, за завислими речовинами – на 33%, за неорганічними речовинами – у 5 разів.

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-12-01